Nincs engedélyezve a javascript.

SZTE Kedvezmények

Ősszel is vár a Vadaspark !

A Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, ezzel egy biztonságos életteret biztosítva az itt élő állatoknak. A kezdeti években még elég kevés állatott lehetett megtekinteni, de folyamatosan bőcül a létszámuk. Kifejezetten egzotikus állatokat szerettek volna bemutatni az ide látogatóknak. Olyanokat, amikre biztosan emlékezni fognak.

"A földrajzi bemutatók kialakításának első állomása a Dél-Amerika terület kiépítésével kezdődött, amely 1994. májusában nyílt meg, amelynek avatásán a perui és az ecuadori nagykövet is jelen volt. A nemzetközi fajmegmentési programokban való első jelentős részvétel a karmosmajmok kapcsán kezdődött meg, az elért sikerek révén hamar nemzetközi hírnévre tett szert az intézmény."

Miért olyan különleges a szegedi Vadaspark?

A legfiatalabb
A hagyományos, önkormányzati tulajdonban lévő állatkertek közül a szegedi a legfiatalabb.

A legnagyobb
A hazai állatkertek közül a legnagyobb területen a Szegedi Vadaspark fekszik, közel 45 hektáron. Ezen nagy területnek egyenlőre még csak egy része épült be, így a fejlesztéseknek nem szab határt az állatkert kerítése…

A ritka állatok kertje
A Vadaspark a kezdetektől fogva elsősorban a ritka, veszélyeztetett állatok tartását tűzte ki célul. A története során számos olyan különleges állatot mutatott be, amelyek még Nyugat-Európában is ritkaságnak számítanak.

A fajmegmentési programokban való részvétel
Hazánk állatkertjei közül Szegeden volt, és most is a legnagyobb azon fajok aránya, amelyeket nemzetközi fajmegmentési program keretében tartanak.

Állatok tágas kifutókban
A kezdetektől a természetszerű elhelyezés volt a bemutatók kialakításának fő szempontja. Ekkora és ilyen természetes kifutókkal jó darabig csak Szegeden találkozhattak a magyar állatkertlátogatók.

A természetvédelmi mentőközpont
A Szegedi Vadaspark fogadja a legtöbb vadon sérült, elárvult, vagy éppen a határon elkobzott, jogtalanul tartott védett állatot. Ezek száma félezer is lehet évente. 2001-ben a Vadasparkot Pro Natura Emlékplakettel tüntette ki a Környezetvédelmi Minisztérium – állatkertek közül egyedüliként.

Zoopedagógia
Már a kezdetektől fogva a legfontosabb feladatunk a nevelés és oktatás. Itt rendeztek elsőként zoopedagógiai konferenciát, sőt, az első főállású zoopedagógus (állatkertben dolgozó pedagógus) is itt dolgozott a hazai állatkertek közül.

Állatkerti gondozóképzés
Hazánk egyetlen állatkerti gondozó képzésének a Szegedi Vadaspark ad otthont.

Ha mindez nem győzött volna még meg, nézd meg a galériánkat vagy látogass el a Vadasparkba, hogy személyesen is megtapasztald, milyen érzés különleges állatok között sétálni!

Diákigazolvánnyal:
-700 Ft
Igénybe veszem
Az akció él
Az akció lejárt
Eddig igénybe vette
12 fő

Ősszel is vár a Vadaspark !

Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft.
1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, joggal tekinthetjük a fajok menedékének, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de felépülve a Vadasparkban, visszatérhetnek természetes élőhelyükre.
Nyitvatartás:
Hétfő: 9:00-16:00
Kedd: 9:00-16:00
Szerda: 9:00-16:00
Csütörtök: 9:00-16:00
Péntek: 9:00-16:00
Szombat: 9:00-16:00
Vasárnap: 9:00-16:00
Telefon:
+3662/542-530
Weboldal:
http://www.zooszeged.hu/
Cím:
6725 Szeged, Szél utca
Tetszik?
Ajánld ismerőseidnek is!